Politika 01.04.2021.

PREDSJEDNIŠTVO SDS-a: Raspušten odbor u Prijedoru, Maja Dragojević Stojić povjerenik

ČITANJE: 2 minute

Prijedorski Gradski odbor SDS-a je raspušten, a za povjerenika je na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a imenovana Maja Dragojević Stojić.

Stojićeva, koja je član Predsjedništva SDS-a, kaže da je prethodnih mjesec i po dana po Statutu, kao zamjenik prethodnog predsjednika, bila predsjednik Gradskog odbora.

“Međutim, danas smo se saglasili svi da je najbolje rješenje da gradska organizacija, ipak, bude raspuštena i da u narednom periodu napravimo povjereništvo i krenemo iz početka”, rekla je Stojićeva novinarima u Prijedoru gdje je danas održana sjednica Predsjedništva SDS-a.

Govoreći o podjelama unutar prijedorskog SDS-a, ona je naglasila da ne smije biti važan pojedinac, nego generalno stanje i učešće u rezultatima stranke, te da se nada da će do kraja juna biti formirani mjesni odbori, a potom slijede unutarstranački izbori.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da Predsjedništvo SDS-a apsolutno podržava Stojićevu i da su još dva člana Predsjedništva, Đorđe Miličević i Milan Radović, zaduženi da joj pomažu.

“Za nas je Prijedor važan i učinićemo sve da povjereništvo, odnosno stranka, okupi najbolje što ima u Prijedoru i da budemo jači nego što smo sada. Mi nikoga nismo tjerali. Oni koji nisu sa nama, otišli su dobrovoljno. Vjerovatno žele da se iskažu u drugim političkim organizacijama i to je njihov izbor, ne naš”, rekao je Šarović.

On je dodao da odbornici SDS-a u Skupštini grada Prijedora treba da se usaglašavaju sa strankom o nastupima i zauzimanju stavova u gradskoj skupštini.

“Poštujemo njihov rezultat i ono što su ostvarili, tražimo i vjerujemo da će biti lojalni članovi stranke i saradnici one strukture na čelu sa Majom Dragojević Stojić koja će voditi stranku”, poručio je Šarović.

U protekle dvije godine Gradski odbor SDS-a Prijedor bio je podijeljen na pristalice i oponente predsjednika ovog odbora Milana Tubina, a podjela se odrazila i na odbornike ove stranke u Skupštini grada.

Tubin je polovinom februara pristupio Klubu poslanika SPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon čega je Stojićeva obavljala dužnost predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor.

(Srna/SB)

Oznake: SDS Prijedor