Predstava „Velika reforma“ gostuje u Banjaluci 27. oktobra

Popularni novosadski trio predstaviće se banjalučkoj publici predstavom „Velika reforma“, 27. oktobra 2019. godine, u Dječijem pozorištu Republike Srpske, u 20 časova.

U predstavi ćemo saznati šta je snašlo arhivatore na pragu promjena i tranzicije ka novom evropskom društvu, te kako su oni reagovali na te promjene. Očekivano, smijeh i zabava su zagarantovani za svakog posjetioca.

Predstavu je režirao Petar Jovanović, a scenograf je Vladislava Munić.

Ulaznice za predstavu, po cijeni od 20 KM, mogu se kupiti od utorka 15. oktobra na blagajni Dječijeg pozorišta Republike Srpske, od 14 do 16 časova.

Informacije i rezervacije na broj telefona: 066 905 399

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.