Magazin 10.02.2017.

Predstavljanje paviljona BiH danas u MSU RS

ČITANJE: 1 minuta

Prvo javno predstavljanje Paviljona Bosne i Hercegovine na 57. međunarodnom bijenalu umjetnosti u Veneciji biće upriličeno danas u 13 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Bosnu i Hercegovinu će na bijenalu, koji će trajati od 13. maja do 26. novembra tekuće godine, predstavljati umjetnik Radenko Milak s projektom “University of Disaster”.

Komesar Paviljona BiH je Sarita Vujković, direktor MSU RS, a za kustose projekta predloženi su Kristofer Igdre, autor koncepta, švedski kustoski tim Fredrik Svensk, Sinziana Ravini, Ana van der Vliet, koji će raditi u saradnji i uz podršku Hansa Urlika Obrista, uglednog švajcarskog kustosa i direktora “Serpentine Gallery London”.

Organizator cjelog projekta je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, koji je u saradnji sa umjetnikom Radenkom Milakom i kustoskim timom odlučio da Paviljon BiH bude lociran u Palati Malipiero u kojoj je 2013. godine Bosnu i Hercegovinu na 55. Venecijanskom bijenalu predstavljao umjetnik Mladen Miljanović.

57. Venecijansko Bijenale umjetnosti biće održano od 13. maja do 26. novembra 2017. godine pod nazivom “Viva Arte Viva”, umjetnička direktorka, kustoskinja i autorka koncepta ovogodišnjeg Bijenala je francuska kustoskinja Kristin Masel (Christine Macel).