Politika 29.12.2018.

PREDSTAVLJEN U PROTESTNOJ ŠETNJI: Saša Borjan kandidat opozicije za gradonačelnika Trebinja

ČITANJE: 2 minute

Protesnom šetnjom od spomenika braniocima Trebinja u otadžbinskom ratu do službe hitne pomoći u Trebinju, opozicija je danas predstavila Sašu Borjana, kandidata za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima 17. februara naredne godine.

Opozicija je na ovaj način željela da ukaže da je Borjan, koji je dijete poginulog borca, prije nekoliko dana od menadžemnta trebinjskog Doma zdravlja dobio rješenje po kojem više neće biti ljekar u hitnoj pomoći, već je raspoređen u nemedicinski sektor.

Kandidat PDP i SDS za gradonačelnika Trebinja Saša Borjan je rekao da njegova kandidatura nije inat zbog političkog progona, već da misli da grad u kome živi zaslužuje bolje.

– Građani Trebinja žive teško i svakodnevno se bore za egzistenciju. Osnov našeg programa je običan građanin, ne stranački simpatizer ili aktivista i to je naša poruka – istakao je Borjan.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je osudio, kako je rekao, progon režima protiv dr Borjana.

– Okupili smo se da zajednički podržimo kandidaturu Borjana za gradonačelnika Trebinja. Napravili smo koaliciju „Trebinje zaslužuje bolje“, a naš kandidat je simbol hrabrosti, slobode i onoga što je potrebno svakom dijelu RS – naveo je Borenović, dodavši da se nada referendumskoj podršci svih dobrih Hercegovaca.

– Očekujemo veličanstvenu pobjedu 17. februara, u kojoj će proraditi srpski inat – kazao je predsjednik PDP.
Predsjednik SDS Vukota Govedarica je rekao da će na prijevremenim izborima u Trebinju borbu voditi demokratija i pravda s jedne i jednoumlje i propast, u koji RS gura režim,s druge strane.

– Borjan je čovjek koji želi da se bori za istinu, pravdu i demokratiju i nadam se da će Trebinje prepoznati hrabrost i istinoljubljivost našeg zajedničkog kandidata. Ovo je borba protiv partijske i policijske države, tiranije i nju ćemo sa PDP odlučno nastaviti – poručio je Govedarica.

U protesnoj šetnji je učestovovao i bivši gradonačelnik Trebinja i ambasador BiH u Sloveniji Slavko Vučurević, kao i poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

Na današnjem skupu zatražen je i smjena nadležnih u Boračkoj organizaciji, ukoliko ne stanu na stranu dr Saše Borjana, da i dalje bude ljekar u hitnoj pomoći.

U protestnoj šetnji učestvovao je i Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Trebinja za prijevremenim izborima je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, koga je podržalo devet političkih partija.

Prijevremeni izbori u Trebinju su raspisani nakon što je Luka Petrović preuzeo funkciju direktora Elektroprivrede RS.

(srpskainfo.com)