Vijesti 21.12.2017.

Predstavnici studenata ne znaju ko organizuje proteste

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Ratko Savić izjavio je danas da nijedna zvanična studentska organizacija niti studentsko predstavničko tijelo ne organizuju bilo kakve proteste u narednom periodu niti je dobijen zvaničan poziv od bilo koga za proteste.

“Putem društvenih mreža saznali smo da su za nedjelju, 24. decembar, najavljeni studentski i protesti zbog povećanja akciza na gorivo. Nemam informaciju ko je organizator tih protesta”, rekao je Savić novinarima u Banjaluci povodom informacija koje su se pojavile u javnosti u vezi sa ovim protestima.

On je naveo da su administratori događaja očigledno lažni profili, te da nije jasno na koga su naslovljeni zahtjevi kao što su rok za završetak radova na dva paviljona studentskih domova.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Željko Sladojević potvrdio je da će sanacija Paviljona tri biti završena do kraja sedmice, kada bi njegovi stanari mogli ponovo da usele.

On je dodao da će studenti iz paviljona jedan i dva biti smješteni u sobe u paviljonima tri i četiri koje će povećati smještajni kapacitet.

“Zbog toga će cijena smještaja u tim paviljonima biti prepolovljena, a studenti iz paviljona jedan i dva, koji tu budu smješteni, neće plaćati smještaj”, naveo je Sladojević.

On je dodao da će kao alternativni smještaj za studente iz paviljona jedan i dva, za koje neće biti mogućnosti da se smjeste u paviljone tri i četiri, biti korišten Đački dom.

Direktor banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić ranije je izjavio da bi se već u subotu, 23. decembra, studenti mogli useljavati u objekat Paviljona tri, te da se narednih dana može očekivati početak hitne sanacije krovova paviljona jedan i dva.

Banjaluku je početkom prošle sedmice pogodio olujni vjetar koji je odnio krovove sa većine studentskih paviljona, a potom je pala kiša i voda je u sobama pričinila dodatnu štetu, tako da su ti objekti postali neupotrebljivi.

(Srna)