Svijet 23.05.2022.

PREDSTAVNIK RUSIJE U UN: Čak i zapadni mediji priznaju da su civili u Buči stradali od ukrajinske artiljerije

ČITANJE: 1 minuta

Zapadni mediji su bili prisiljeni priznati da su mnogi stanovnici ukrajinske Buče poginuli od artiljerijske vatre Oružanih snaga Ukrajine, rekao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzia.

“Eklatantan primjer je incident s pogibijom civila u Buči, koji su propagirali zapadni mediji po nalogu svojih vlada, a za to je okrivljena ruska vojska. Sve objektivne činjenice i svi dokazi su zataškani. Umjesto toga, promovirane su laži”, rekao je Nebenzia, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

“Pod pritiskom činjenica, čak su i zapadni mediji na kraju bili prisiljeni priznati da su mnogi civili u Buči umrli ne od prostrelnih rana, kako tvrdi Ukrajina, već od artiljerijskih granata zastarjelog tipa, koje su koristile Oružane snage Ukrajine tijekom bombardiranja ovog grada”, rekao je.

Nije jasno na koje zapadne medije misli.

Rusko ministarstvo: Niko nije ubijen dok smo bili tamo

Rusko Ministarstvo obrane sve je fotografije i snimke zločina u Buči proglasilo montažama i provokacijama. Tvrdili su da u Buči za vrijeme ruske okupacije nije stradao niti jedan stanovnik.

Ruski mediji su nakon pojave prvih fotografija i snimki tvrdili da su snimke leševa na ulici lažirane i da se mrtva tijela ustaju i miču rukama, prenoi index.hr.

Ukrajina je objavila da je u masovnim grobnicama i izvan njih pronađeno više od 1.000 mrtvih tijela. Nekima su bile vezane ruke.

Oznake: Ukrajina