Vijesti 23.11.2017.

Predstavu “Mirka” pogledali i đaci škola “Branko Ćopić” i “Jovan Dučić”

ČITANJE: 1 minuta

U sali Osnovne škole “Branko Ćopić”, u okviru akcije „Pazi, pazi, đak po zebri gazi” – izvedena je predstava „Mirka“, a prisutnim đacima prvog i drugog razreda ove škole podijeljene su majice, olovke i gumice koje će ih  na jedan slikovit način podsjećati i upozoravati na pravilno ponašanje u saobraćaju.

Predstava „Mirka“ je edukativna predstava iz oblasti saobraćaja koja ima za cilj da djeca prvih i drugih razreda razreda osnovnih škola na način koji je prilagođen njihovom uzrastu, steknu ili obnove znanja i pravila ponašanja u saobraćaju na putu od kuće do škole.

Juče su ovu predstavu imali prilike da vide učenici Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Zalužana, a od početka školske godine, predstavu su pogledali učenici OŠ “Vuk Karadžić” i njihove područne jedinice iz Česme, zatim osnovnih škola “Aleksa Šantić”, “Dositej Obradović”, “Borislav Stanković”, “Ivan Goran Kovačić”, te osnovci iz Potkozarja, Verića i Mišinog Hana.

Do kraja godine će biti organizovano još nekoliko ovih edukativnih predstava kako bi ih pogledao što veći broj školaraca. Takođe kroz preventivne aktivnosti i realizaciju projekata iz oblasti saobraćaja, kontinuirano će se raditi na unapređenju bezbjednosti saobraćaja djece ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju, a samim tim i poboljšanju kvaliteta života u gradu.