Biznis 31.03.2017.

Preduzetnici se družili u okviru “Business Cafea”

ČITANJE: 2 minute

Preduzetnici u Banjaluci imali su priliku da u “Business Cafeu” u organizaciji “Golden Officea”, a koji je održan u petak kroz opuštenu atmosferu, razmijene svoja poslovna iskustva, probleme i ideje, ali i da sklope određene poslove.

U pitanju je prvi događaj ovakvog tipa u ovom gradu, a koji, prema riječima Kristine Ercegović, njegovog idejnog tvorca i osnivača, ima za cilj da bude mjesto druženja preduzetnika i onih koji to žele postati.

“Ovdje šaljemo dvije osnovne poruke, da pri pokretanju biznisa nismo sami i da je moguće uspjeti unatoč svemu i svima, i to na svim našim prostorima”, kazala je, dodajući kako je do sada održano oko 300 ovakvih druženja na kojima su sklopljeni poslovi vrijedni oko 20 miliona evra.

Životnu i poslovnu priču ispričala je i Milica Malinović-Jović iz Mrkonjić Grada, koja je u Banjaluci otvorila poslastičarnicu “Milicine torte”.

Iako je diplomirani turizmolog, prevodilac i sudski tumač za italijanski jezik, životne neprilike su je natjerale da se oproba u pravljenju torti, što se na kraju ispostavilo kao pun pogodak jer se posao iz dana u dan širio, a ova uspješna priča se razvija i danas.

Edin Dacić, vlasnik švajcarske firme “Daccomet AG” i većinski vlasnik Fabrike namještaja “Standard” iz Prnjavora, koja proizvodi namještaj za švedsku IKEA, kazao je kako su za njega ovakva druženja veoma korisna jer se stvara odlična atmosfera i dobra energija.

“Na rang-listama Švajcarska je svake godine broj jedan, a BiH, nažalost, zadnja. Ipak, opredjeljenje mi je uvijek bilo da sarađujem sa državama iz eks-Jugoslavije jer tu vidim veliku šansu da se sa skromnim ulaganjima postigne natprosječno veliki rezultat. Ono što mnogi vide kao prepreku, ja to vidim kao prednost”, kazao je on.

(Nezavisne)