Magazin 26.11.2015.

Predviđanje starca Pajsija: Zaratiće Rusija i Turska, Istanbul će ponovo biti naš!

ČITANJE: 1 minuta
starac-pajsije
Tenzije koje su se stvorile nakon što je oboren ruski avion naveo je Grke da se prisjete riječi starca Pajsija, monaha sa Svete Gore koji je imao slična predviđanja. Jedno od njegovih predviđanja kazuje i da će Istanbul ponovo biti Grčki.

– Događaji će početi i kulminirati tako što ćemo vratiti Konstantinopolj. Ponovo će nam biti dat. Izbiće rat između Rusije i Turske. U početku će Turci misliti da pobjeđuju, ali to će ih dovesti do potpunog uništenja. Rusi će, na kraju pobijediti i preuzeti Konstantinopolj. Poslije toga će postati naš. Biće prinuđeni da nam ga daju – govorio je on.

Bizarna predviđanja starca Pajsija se ovde ne zaustavljaju. Kako dalje navodi, Turci će biti uništeni jer su nacija koja je nastala “bez blagoslova Svevišenjeg”. Jedna trećina njih će se spasiti tako što će postati hrišćani, a druga trećina će poginuti u ratu, pisao je.

Još jedna stvar koju je napisao prije 20 godina tiče se njegovih predviđanja za Grčku:

– Volio bih da me Bog poživi još samo par godina kako bih vidio šta će biti sa mojom zemljom. Jevreji će se, s obzirom na to da će imati veliku pomoć od evropskog vođe, osiliti i pokušaće da vladaju Evropom. Tada će 2/3 Jevreja postati hrišćani – pisao je.

Ko je bio Sveti Pajsije?

Sveti Pajsije je rođen kao Arsenios Eznepidis u julu 1924. godine u Farasi, a zamonašio se 1949. godine odmah nakon što je otpušten iz vojske. Preminuo je u ljeto 1994. godine i sahranjen je u Solunu. Napisao je četiri knjige, a u Grčkoj je postao poznat nakon kontroverznih političkih izjava i predskazanja.

(B92)