Vijesti 14.05.2016.

Pregledani svi autobusi, do odredišta uz policijsku pratnju

ČITANJE: 2 minute

 

policija-protesti

Policija na svakom koraku, patrole i punktovi na svim prilazima gradu. Svaki autobus koji je stizao u Banjaluku, policajci su detaljno pregledali. U njima, uglavnom, stranačke ili zastave RS i šaroliki transparenti. Putnici prilično tihi, bez pjesme ili euforije.

Pod pratnjom policije, svi su nastavljali do parkinga u gradu.

“Mi smo danas kad smo kretali iz Gradiške, čak smo se sastali na jednom mjestu, pozicija i opozicija, ni najmanjih incidenata nije bilo, sigurno ih neće ni biti” kaže Saša radić iz Gradiške (SDS).

“Sreli smo se i sa autobusom NDP-a, čak smo se i pozdravili. Mi smo isti narod, mi smo braća”, ispričao je Đurađ Ivić, iz Potkozarja (SNSD).

Na tri parkinga u blizni parka Mladen Stojanović, iz svih pravaca, pristizali su autobusi sa pristalicama Saveza za promjene. Iz autobusa, pravo u kolone, a barjaktari  na čelu. Transparente sa porukama vladajućima u naramcima su nošeni ka parku.

Sat vremena prije početka zvaničnog kontramitinga parking na staroj autobuskoj stanici bio je popunjen autobusima. Za pristalice vladajuće koalicije osim ovog parkinga bili su rezervisani parkinzi kod Medicinske elektronike, kod hotela Palas kao i kod tvrđave Kastel.

Na tablama imena gradova od juga do sjevera Srpske. Hercegovci su svoj dolazak na miting najavili velikim transparentom.

“Sve ono što su pripremali neće im uspjeti. Mi smo tu da štittimo RS. Koliko vas je iz Trebinja stiglo. Iz Trebinja nas ima preko 500. Iz ostatka Hercegovine sigurno preko hiljadu”, rekao je Mirko Ćurić, SNSD Trebinje.

Ministri Jamin Komić i Petar Đokić, proštali su do Trga Krajine, a njihov kolega, Dragan Bogdanić, iz Teslića je stigao autobusom.

” Kako je prošao put, je li bilo susreta sa suprotnom stranom? Jeste bilo susreta, susret je bio sasvim. Iz Teslića smo krenuli odvojeni jedni od drugih nekih 200 metara. Nije bilo incidenata i moj prijedlog im je bio kad se budemo vraćali da sjednemo i popijemo kafu”, izjavio je Dragan Bogdanić ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kafu i po koju ljutu, većina simpatizera oba bloka, kako su nam priznali, zajedno su popili u dolasku, očekujući da će tako biti i kad se budu vraćali kući.

(Atv)