Region 22.11.2021.

PREGOVORI: DF se odriče funkcije premijera Crne Gore, prepušta Bečiću i Abazoviću da odaberu

ČITANJE: 1 minuta

Demokratski front (DF) iznio je danas platformu prema kojoj je spreman da odustane od mjesta premijera Crne Gore, koje im po izbornom rezultatu pripada, a sve radi dogovora, da bi ova vlada, kako navode, konačno krenula u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

U Platformi je DF ponudio kolegama iz koalicija “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, čiji su lideri Aleksa Bečić i Dritan Abazović, da za novog premijera podrže kandidata kojeg predloži jedna od te dvije koalicije.

DF predlaže kolegama da se u novu vladu Crne Gore obavezno uključe autentični predstavnici manjinskih naroda, i to na odgovornim pozicijama.

“DF insistira da se pregovori vode brzo i efikasno, bez ikakvih uslovljavanja sa bilo čije strane i da se završe do 10. decembra”, navodi se u Platformi DF-a koja je predstavljena na konferenciji za novinare.

Platforma DF-a proslijeđena je Demokratskoj Crnoj Gori, Demos-u, URA, CIVIS-u, SNP-u, Radničkoj, Ujedinjenoj i Pravoj Crnoj Gori.

Iz DF-a smatra da godinu dana od formiranja Vlada Crne Gore “nije isporučila građanima one rezultate koje je opozicija obećavala na izborima 30. avgusta 2020. godine, da totalitarni režim Mila Đukanovića nije demontiran”.

(Srna/SB)