Sport 25.05.2020.

PREKINUTA SEZONA: Nema nastavka takmičenja u Evroligi i Evrokupu

ČITANJE: 1 minuta

Takmičenja u dva najjača klupska košarkaška takmičenja u Evropi neće biti nastavljena! Predstavnici klubova i rukovodstvo Evrolige trenutno imaju video sastanak s kojeg dolaze informacije da će sezona biti prekinuta. 

Predsjednik Evrolige Đordi Bartomeu zatražio je da se sezona okonča, kako u ovom takmičenju, tako i u Evrokupu.

Igračima prijeti opasnosti od povreda i plan nastavka sezone ne može biti sproveden zbog specifičnih okolnosti – istakao je Bartomeu.

Odluka o prekidu trebalo bi da bude saopštena danas u 16.30 časova za kada je planirana pres konferencija rukovodstva Evrolige.

Na današnjem video sastanku čelnika Evrolige i predstavnika klubova pala je i odluka da će svih 18 učesnika takmičenja iz sezone 2019/20 igraju u ovom takmičenju i naredne sezone.

Podsjetimo, danas je odlučeno i da sezona koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa neće biti nastavljena, tako da ni osvajač takmičenja neće biti proglašen, a ista stvar je i sa Evrokupom.

Kada je u pitanju lista učesnika drugog po snazi evropskog takmičenja u njemu će naredne takmičarske godine igrati osam timova koji su izborili Top 8, a preostalih 16 biće odabrano nakon što se okočaju nacionalna prvenstva.

Beogradski Partizan će tako da igra u Evrokupu i naredne sezone pošto se plasirao među osam najboljih ekipa.

(Srpskainfo)