Vijesti 13.12.2018.

PREKO 40 IZLAGAČA Otvoren prvi Festival domaćih proizvoda u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci je večeras svečano otvoren prvi Festival domaćih proizvoda na kojem je predstavljeno preko 40 izlagača iz RS.

Organizator Festivala je Udruženje mladih ekonomista (UMEK), koje već nekoliko mjeseci radi na projektu “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku!” s ciljem povezivanja domaćih proizvođača sa kranjim potrošačem.

Prema najavama organizatora, osnovni cilj projekta jeste da se u javnosti podigne svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda i koliki uticaj ona ima na cjelokupnu ekonomsku situaciju u RS, jer na taj način pokrećemo našu privredu, proizvodnju, zaposlenost i na kraju životni standard svih građana Srpske.

– Cilj nam je da svaka osoba u Republici Srpskoj prilikom kupovine pogleda deklaraciju i porijeklo proizvoda koji kupuje!” – poruka je koju šalje UMEK.

Na Festivalu domaćih proizvoda izlagači imaju priliku da predstave svoje najkvalitetnije proizvode posjetiocima i omoguće im da iste na licu mjesta besplatno degustiraju.

Na taj način svi posjetioci imaju priliku da se upoznaju sa vrhunskim kvalitetom velikog broja domaćih proizvoda, koji su često nepravedno zapostavljeni, iako po karakteristikama uopšte ne zaostaju za uvoznim, već su i mnogo bolji.

Na Festivalu su mogli učestovati svi registrovani proizvođači koji rade i proizvode na teritoriji RS.

(Srpskainfo)