Vijesti 20.01.2022.

Preko 8.880 sugrađana preuzelo „Građansku patrolu“

ČITANJE: 1 minuta

Putem aplikacije „Građanska patrola“, sugrađani su i tokom prošle godine bili aktivni i prijavljivali nepravilnosti na koje su nailazili u gradu.

Tako je ukupno zabilježeno nešto više od četiri hiljade prijava, od kojih se najviše odnosilo na kvarove na javnoj rasvjeti, nepropisno odlaganje otpada, održavanje zelenih površina i puteva, kao i oštećenja komunalne opreme koja je često na meti nesavjesnih pojedinaca.

Do sada je više od 8.880 sugrađana preuzelo ovu mobilnu aplikaciju, namijenjenu za prijavu komunalnih problema.

Podsjećamo, „Građanska patrola“ omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste gradske službe koje će dalje preduzimati potrebne korake.

Aplikacija je dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno. Koristi se bez registracije, sve proslijeđene prijave su anonimne, a sugrađani koji žele povratnu informaciju za probleme koje su prijavili, mogu ih dobiti putem Odsjeka za saradnju sa građanima-Kancelarije za građane, na telefon broj: 051/244-471 ili i-mejl: [email protected]

(E.M)