Vijesti 20.05.2016.

Prekrili zastavu sa lobanjom ispred muzeja u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Dok traje izložba fasadu muzeja “krase” dvije zastave a na jednoj od njih je velika slika ljudske lobanje. Ta zastava zasmetala je udruženju “Srbsko sabranje Baštionik”, koje je ranije uputilo pismo nadležnim institucijama.

Nakon što nisu dobili odgovor od nadležnih odlučili su da samoinicijativno “sakriju” spornu zastavu.

sobranje muzej 2

“Mi u Srbskom sabranju Baštionik, držeći se pouke Svetog vladike Nikolaja: ‘Kreni od sebe’, nastojimo da ne budemo samo pasivni posmatrači i kritičari pojava i dešavanja u našem okruženju. Želimo da damo naš aktivan doprinos kroz konkretne prijedloge, rješenja i djela. Pošto naša molba i zahtjev upućeni Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske nisu naišli na razumijevanje i skidanje jezive reklame sa zgrade Muzeja, riješili smo se na realizaciju konkretnog prijedloga.

U nedjelju 15.05. smo preko mrtvačke lobanje postavili naš pano sa porukom „Ljepota će spasiti svijet“, koji smo bez oštećenja prethodnog uklonili nakon završenog čina građanskog vjenčanja i fotografisanja Baštionikovih mladenaca. Nastavićemo našu borbu za istinu, život i ljepotu, a nadležnima u Muzeju nudimo, potpuno besplatno, naš pano na trajno korišćenje”, kaže se u saopštenju ovog udruženja.

(ATV)