Vijesti 03.12.2021.

Prekršajna sankcija za osobu iz Čelinca, uhapšenu sa noževima kod Srednjoškolskog doma

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je Radoslav Ć. (40) iz Čelinca uhapšen jer se danas sa noževima u ruci kretao oko Srednjoškolskog doma u Banjaluci, utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela, te će biti prekršajno sankcionisan.

On je sebi imao košulju na kojoj piše “Polis”, a čim je uočen da nosi dva noža u rukama pozvana je policija, koja ga je brzo razoružala, pišu Nezavisne.

Nije poznato šta je bila namjera muškarca koji je u jednom trenutku bio došao do vrata doma, niti da li je planirao ući ili napasti nekog.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o osobi koja ima određene psihičke probleme, a od ranije je poznat policiji.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su službenici PU Banjaluka postupili po prijavi da se u blizini srednjoškolskog doma, kreće osoba držeći dva noža u rukama. Kako su naveli, izlaskom na lice mjesta identifikovali su i uhapsili R.Ć. iz Čelinca od kojeg su oduzeta dva noža.

Takođe, od njega je oduezet još jedan nož i improvizovana teleskopska palica sa kukom.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da u navedenom slučaju nema elemenata krivičnog djela, te će u skladu sa tim isti biti prekršajno sankcionisan”, naveli su iz policije.

On se nalazi u službenim prostorijama PU Banjaluka i rad po navedenom predmetu je u toku.

(SB)