Prekršajni nalog zbog sječe 21 stabla u Poljokanovom parku

Vlasniku S.B. “Portugal” Srđanu Karanoviću biće izdat prekršajni nalog zbog sječe 21 stabla u Poljokanovom parku. Iz Odjeljenja za komunalno javne poslove je saopšteno da je Karanović stabla posjekao bez njihovog odobrenja.

Odgovor iz komunalne policije:

“Na osnovu poziva građana dana 12.01.2018. godine u 15:50 časova izvršen je komunalno inspekcijski nadzor u ulici Uroša Nejakog-ugao sa Bolanog Dojčina, u neposrednoj blizini Javne ustanove „Centar Zaštiti me“ i konstatovano slijedeće:

– Da je vlasnik S.B. „Portugal“ Srđan Karanović izvršio sječu 21 (dvadeset jednog) stabla zimzelenog drveća bez odobrenja Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka. Navedena stabla su se nalazili na parceli označenoj K.Č. 2102/5 u vlasnik JU „Centar Zaštiti me“

– Sa imenovanim je sačinjen zapisnik br. 010642 o činjeničnom stanju,

– Nakon što komisija za procjenu štete izvrši procjenu štete pričinjenu sječom navedenog zelenila od strane Srđana Karanovića, Odjeljenje komunalne policije će u skaldu sa Odlukom o komunalnom redu izdati prekršajni nalog”.

Iz Uprave grada Banjaluka čekamo informaciju, koja firma je posjekla drveće i da li je kao pravno lice morala prije sječe da traži uvid u dokumentaciju, odnosno odobrenje za sječu stabala.

(blmojgrad)

Srpska dijaspora na forumu u Banjaluci

Stotinu uglednih predstavnika Srba iz više od 26 zemalja svijeta okupilo se na prvom forumu dijaspore u Banjaluci. Svi sa istim ciljem- bolja saradnja sa Srpskom i Srbijom.

Peti dan potrage za nestalom Dušicom Božić

Policijski službenici, vatrogasci, ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, rodbina, prijatelji i mještani Laktaša peti dan aktivno tragaju za nestalom tridesetogodišnjom Dušicom Božić iz Laktaša.

Čistka u Udruženju društava za osiguranje zbog nelegalnih popusta

Skupština Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske isključila je iz svog članstva “Osiguranje Garant” iz Brčkog zbog kršenja smjernica koje je donijela Agencija za osiguranje RS, a kojim se zabranjuju bilo kakvi nelegalni popusti pri registraciji automobila.

Praznik za ljubitelje šarplaninaca

Izložba šarplaninaca, koja će okupiti više od 100 pasa ove rase, trebalo bi da bude održana u nedjelju na terenu Vodenog parka “Akvana” sa početkom u deset časova.

Radnici Toplane ne žele ni da čuju za otpremnine

Sindikalna organizacija “Toplane” najavila je u petak radikalne mjere u slučaju da neko do radnika ovog preduzeća dobije otkaz, dok gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da je neminovno smanjenje broja zaposlenih jer se radi o propaloj firmi sa dugom od oko 90 miliona KM.

Cvijanović: Dijaspora važan resurs Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je dijaspora važan resurs Republike Srpske, jer su to ljudi koji mogu da doprinesu, ne samo sadašnjim, nego i budućim procesima u Republici Srpskoj.