Politika 07.12.2020.

PRELOMIO: Milan Radović će se u četvrtak izjasniti o tvrdnjama da prelazi u SDS

ČITANJE: 1 minuta

Narodni poslanik Milan Radović u četvrtak će se oglasiti povodom političke situacije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i glasina o njegovom prelasku u Srpsku demokratsku stranku.

Pozivajući se na svoje izvore, “Srpskainfo” je objavila da će Radović veoma brzo postati novi član Srpske demokratske stranke i da je sve već dogovoreno sa vrhom SDS, ali Radović se nije javio da potvrdi informaciju.

Mondo saznaje da će se Milan Radović u četvrtak zvanično oglasiti i saopštiti detalje u svom daljem političkom djelovanju.

Radović je na opštim izborima 2018. godine postao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa osvojenih 9.233 glasa.

U februaru ove godine podnio je ostavku i napustio DNS. Nakon toga nije se oglašavao, a poslije lokalnih izbora najavio je ”povratak u politiku” jer se pokazalo ”da građani traže promjene.”

Nakon izlaska iz DNS u Skupštini je djelovao kao samostalni poslanik, nastupajući prilično kritički prema vlasti kada su u pitanju ekonomske teme.

Mondo.ba saznaje da je Radović imao ličnu dilemu da li da krene u stvaranje nove političke stranke, ili da se prikloni nekoj postojećoj i da je sada konačno ”prelomio.”

(mondo.ba)

Oznake: Milan Radović, SDS