Vijesti 19.05.2021.

Premijer sa vladajućom koalicijom o setu zakona za povećanje plata

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sazvao je danas u Banjaluci sastanak predstavnika političkih partija iz vladajuće koalicije na kojem će biti upoznati o setu zakona kojima će biti regulisano povećanje plata u Srpskoj.

Riječ je o Prijedlogu zakona o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske, te prijedlozima zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj i o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, svi po hitnom postupku.

Na sastanku će biti riječi i o održavanju sjednice Narodne skupštine na čijem dnevnom redu bi trebalo da budu razmatrana navedena zakonska rješenja, rečeno je Srni u Kabinetu predsjednika Vlade.

Sastanak će biti održan u 14.00 časova u Administrativnom centru Vlade, a po njegovom okončanju biće objavljeno saopštenje.

(Srna, E.M)