Magazin 26.10.2018.

Premijera filma ‘Južni vetar’ u Cineplexxu Palas u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Premijera filma “Južni vetar”, režisera Miloša Avramovića, održaće se 01.11. u 20 časova u velikoj sali Cineplexxa Palas.

Premijeri će prisustvovati Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miloš Petrović Trojpec, Aleksandar Gligorić, Slaviša Čurović kao i Miloš Avramović – producent, scenarista i režiser filma.

Scenario, nastao iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima, ispričana kroz isprepletene sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su, u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.

“Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživio i preživio, odrastajući na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svijetu bez heroja. Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime”, izjavio je Miloš Avramović.

Pored Miloša Bikovića, u filmu glume Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček kao i gosti iz Bugarske Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

“Južni vetar” je i na redovnom repertoaru od 1. novembra i igraće u terminima  17:30, 18:30, 20:00, 21:00, 22:30. Ulaznice su u prodaji za sve termine.

(BL Portal)