Magazin 28.10.2018.

Premijera “Ostrva pasa” zatvara festival animiranog filma “Banjaluka 2018”

ČITANJE: 1 minuta

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma “Banjaluka 2018” biće zatvoreno večeras u 20 časova.

Prije toga, od 18 časova, posjetioci “Palasa” imaće priliku da pogledaju filmove koji su nagrađeni Evropskom nagradom za animaciju, odnosno najznačanije ovogodišnje evropske animirane filmove nagrađene u kategorijama kratkometražnog animiranog filma i animiranih serija.

Nakon dodjele festivalskih nagrada, publika će moći da pogleda film “Ostrvo pasa” kultnog američkog reditelja Wesa Andersona, ovogodišnjeg dobitnika “Srebrenog medvjeda” na 68. Berlinalu. Ovaj film će prikazivanjem na festivalu u Banjaluci imati svoju bh. premijeru.

“Ostrvo pasa” je animirana priča o Atariju Kobayashiju, dvanaestogodišnjem štićeniku korumpiranog gradonačelnika Kobayashija. Kada zbog odluke gradskog vijeća svi psi ljubimci Megasakija budu prognani na ogromno smetljište, Atari se sam u svojm minijaturnom avionu uputi na Ostrvo smeća u potrazi za svojim psom i tjelohraniteljem Spotsom. Tamo, uz pomoć čopora prijateljskih mješanaca, započinje epsko putovanje koje će odrediti sudbinu i budućnost cijele Prefekture.

U Kulturnom centru Trebinje od 20 časova biće prikazan posljednji takmičarski blok animiranih filmova.

(Srpskacafe)