Vijesti 27.03.2018.

Premijerka RS počasni građanin Banjaluke?

ČITANJE: 1 minuta

“Ključ grada”, odnosno titulu počasnog građanina, ove godine dobiće Željka Cvijanović, premijerka RS, i Goran Talić, direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, nezvanično saznaju “Nezavisne”.

“Prijedlozi su usaglašeni, ali je stav Komisije za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja da se ne iznose zvanično imena do sjednice Skupštine grada”, rekao je juče Stanislav Palija, odbornik SNSD-a i predsjednik Komisije.

Ova komisija zasjedala je juče i razmatrala Prijedlog odluka o dodjeli nagrada i priznanja povodom 22. aprila – Dana grada, a o kojem će  sutra na sjednici Skupštine grada raspravljati odbornici.

Palija je naglasio da je Komisija donijela odluku da ove godine treba dodijeliti priznanje počasnog građanina, iako prethodne dvije godine niko nije dobio “Ključ grada”.

“Imali smo četiri kandidata, a Komisija je utvrdila prijedlog za dva kandidata. O imenima još uvijek ne možemo govoriti jer ne bi bilo u redu da iznosimo imena jer ti ljudi još uvijek nisu dobili nagrade”, rekao je Palija.

Dobitnici titule počasnih građana su Novak Đoković (2015), Aleksandar Bocan-Harčenko (2014), Arie Livne (2012), Nebojša Radmanović (2009) i Milorad Dodik (2008). Priznanje grada 2010, 2011, 2013, 2016 i 2017. godine nije dodijeljeno nikome.

(Nezavisne)