Vijesti 28.01.2021.

Preminuo Banjalučanin od posljedica opekotina

ČITANJE: 1 minuta

Šesdesettrogodišnji muškarac iz Banjaluke čiji su inicijali S.B. preminuo je od posljedica opekotina koje su zahvatile 90 odsto površine tijela, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske.

Iz UKC navode da je pacijent S.B. dovezen juče u 11.40 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC Republike Srpske.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Dragana Rakanovića, pacijent je zadobio opekotine koje su zahvatile 90 odsto površine tijela i hirurški je zbrinut.

“Uprkos svim primijenjenim terapijskim metodama i naporima medicinskog osoblja, pacijent je preminuo sinoć u 19.00 časova”, navodi se u saopštenju.

Iz banjalučke Policijske uprave ranije je saopšteno da je lice čiji su inicijali S.B. zadobilo opekotine po tijelu izazvane otvorenim plamenom usljed nepažljivog rukovanja plinskim šporetom, te da je medicinski zbrinuto u UKC Republike Srpske.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da je prilikom uviđaja u stanu koje je koristilo ovo lice utvrđeno da je tjelesne povrede zadobilo u požaru.

Banjalučka policija postupila je juče po prijavi Službe hitne medicinske pomoći.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

(Srna, E.M)