Vijesti 29.09.2018.

Preminuo Dušan Todorović, dijete koje je ujedinilo Srbiju

ČITANJE: 1 minuta

Dušan Todorović, četvorogodišnji dječak iz Svilajnca koji je bolovao od karcinoma neoblasma, preminuo je u bolnici u Barseloni. Otac mališana, Aleksandar Todorović, objavio je potresnu poruku na svom Fejsbuku.

“Spavaj.. Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!”, napisao je otac.

Dušan je u Barselonu otišao sredinom septembra, nakon što je u Srbiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za nastavak njegovog liječenja. Uprkoj lavovskoj borbi, Dušan je izgubio najvažniju bitku.

Borba za život ovog dječaka podigla je Srbiju na noge, a novac se sakupljao na sve strane, a Fondacija “Podrži život”, koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za to dijete, apelovala je da se novac hitno skupi.

Kada je još sve bilo neizvjesno, a Dušanovo stanje bilo kritično, u subotu, 15. septembra, odjeknula je vijest da je sav novac prikupljen (ukupno nešto više od 191.000 evra), zahvaljujući anonimnom donatoru, koji uplatio tih nedostajućih 70.000 evra, direktno na račun klinike u Barseloni. Kasnije se ispostavilo da riječ o fudbaleru Nemanji Matiću.

Nekoliko sati kasnije u Svilajnac je stigao helikopter Vlade Srbije po Dušana, a zatim je iz Beograda avionom Vlade Srbije prevezen u Barselonu.

Tamo su mu urađene potrebne analize, ali nastavak liječenja raka nadbubrežne žlijezde – neuroblastoma, koji mu se prije tri mjeseca vratio, nije dočekao.

 (Srpskainfo)