Vijesti 01.02.2019.

Preminuo Prijedorčanin Aleksa Saničanin

ČITANJE: 1 minuta

Dvadesetjednogodišnji Aleksa Sančanin iz Prijedora, koji je bolovao od akutne limfoblastne leukemije, i za koga su u gradu na Sani organizovane brojne humanitarne akcije pomoći kako bi se prikupila sredstva potrebna za dalje liječenje, preminuo je danas.

Aleksi je bolest prvi put otkrivena u oktobru 2017. godine, kada je bio student druge godine na Visokoj medicinskoj školi. Liječen je na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gdje mu je u martu 2018. urađena transplantacija matičnih ćelija od donora, 18-godišnjeg brata Ivana.

Nažalost, bolest se vratila krajem prošle godine. U januaru ove godine je za njegovo liječenje pokrenut i humanitarni broj 1415.

“Duboko potreseni bolom javljamo žalosnu vijest da naš dragi Aleksa, koji je bio oličenje pozitivnosti i hrabrosti do samoga kraja, više nije sa nama. Porodica se zahvaljuje svima koji su se nesebično borili da Aleksa dobije šansu za život, za svaku riječ podrške i za sve želje za ozdravljenje koje su mu bile upućivane. Skupljena sredstva će biti preusmjerena porodicama koje trebaju liječenje”, navedeno je u objavi na društvenoj mreži Facebook.

 

(Prijedor Danas)