Vijesti 01.03.2019.

Preminuo prof. dr Dragutin Matarugić

ČITANJE: 1 minuta

Prof. dr Dragutin Matarugić, penzionisani profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, preminio je 28 februara 2019 godine, poslije duge i teške bolesti u 70 godini.

Sahrana prof. Matarugića će se obaviti 2. marta 2019 godine na Rebrovačkom groblju u Banjoj Luci u 13 časova.

Komemoracija povodom smrti prof. Matarugića, zakazana je 5. marta 2019. godine u 10 časova u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci (sala broj 8).

Prof. dr Dragutin Matarugić je rođen 2 februara 1949 godini u Mašićima kod Gradiške. Osnovne studije je završio 1974 godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Postdiplomske studije završio je na Vetrinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1982 godine, a deset godina kasnije na istom fakultetu je odbranio i doktorsku disertaciju.

Radio je u PIK ”Mladen Stojanović”, Nova Topola – OOUR Govedarska farma, Veterinarskom instutut ”Dr Vaso Butozan” u Banjoj Luci, Veterinarsko-stočarskom centru u Banjoj Luci i na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitata u Banjoj Luci. Na Poljoprivrednom fakultetu biran je u zvanje docenta, vandrednog i redovnog profesora.

Bio je i član Veterinarske komore Republike Srpske, Udruženja veterinara Republike Srpske, Društva agronoma, Lovačkkog saveza Republike Srpske i Odbora za unapređenje lovstva RS.

U svojoj bogatoj karijeri objavio je više naučnih radova i knjiga.