Sport 08.12.2020.

PREOKRET: Košarkaši Borca savladali Bosnu u Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Košarkaši Borca uljepšali su debi novog trenera Dragana Nikolića. Banjalučani su slavili protiv Bosne u Sarajevu 76:71 i tako su došli do prve pobjede na gostovanjima.

Borac je do trijumfa došao iako je na startu treće četvrtine gubio sa 19 poena razlike (30:49).

– Pokazali smo karakter na ovoj utakmici. Nijednog momenta nismo pomislili na poraz i vjerovali smo da uprkos velikom zaostatku možemo doći do trijumfa. Vratili smo se iz minus 19 za sedam minuta treće četvrtine na kraju koje smo čak i poveli. Na startu smo bili u grču, previše smo prodali lopti i imali promašaja, ali smo sve nadoknadili u nastavku. Ovo je veoma važna pobjeda za nas, da vratimo samopouzdanje nakon poraza u Čapljini i sigurno je da smo se sad digli, novi trener je donio novu energiju – istakao je Nemanja Nikolić koji je nakon Nikole Tanaskoviča (28 poena, 11 skokova) bio najefikasniji sa 16 poena.

Mladi košarkaš očekuje još bolje partije.

– Očekujem da smanjimo naše oscilacije i greške i da se napokon posložimo. Ovaj trijumf u Sarajevu nam puno znači, došli smo do njega pravom timskom igrom I tako trebamo igrati i u nastavku. Novi trener je tu , imaćemo sad sedmicu dana da se dodatno spremimo za Bratunac i da se napokon posložimo kako treba. Uvjeren sam da ova ekipa ima kvalitet da igra još bolje i da ćemo to i pokazati u nastavku – dodao je Nikolić.

(Srpskainfo)

Oznake: KK Borac