Magazin 07.09.2018.

PREPUN BORIK Odbojkašice Srbije oduševile Banjalučane

ČITANJE: 1 minuta

U okviru priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo odbojkašice Srbije su odigrale prvu test u utakmicu protiv Bugarske u prepunoj dvorani Borik.

Olimpijske vicesampionke došle su u grad na Vrbasu nakon priprema na Palama, a nisu krile oduševljenje i zadovoljstvo na način kako su dočekane u Banjaluci i Republici Srpskoj. Očekivano, publika je ispunila tribine do posljednjeg mjesta i time djevojama, koje na svim takmičenjima donose veliku radost Srbiji i Republici Srpskoj, na najbolji mogući način poželjeli da i na ovom prvenstvu uzmu medalju.

Utakmici su prisustvovali najviši zvaničnici, Srpske i Srbije, te predstavnici dva savezameđu kojima premijerke Željka Cvijanović i Ana Brnabić, ministri sporta Jasmina Davidović i Vanja Udovičić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, Ivan Miljković, Zoran Gajić i drugi. Meč je počeo za nedavno preminulu legendu Banjaluke, Marijana Beneša.

Nošene na krilima Tijane Bošković i Brankice Mihajlović, koje su iz Republike Srpske, navijači, ali i svi u timu, nadaju se da će ta medalja biti zlatnog sjaja. Srbija, kažu, ima kvalitet za najsjajnije odličje.

Iako je rezultat na ovom meču bio u drugom planu, izabranice Zorana Terzića su Banjalučanima su ostvarile pobjedu rezultatom 3:0 (25:20, 25:19, 25:13) pružile pravi odbojkaški spektakl. Fizička sprema još nije na vrhuncu i ekipa se tek uigrava, ali djevojke su se zaista potrudile da ne razočaraju publiku. Definitivno, Banjaluka će dugo pamtiti ovaj događaj.

(Banjaluka.net)