Vijesti 18.01.2016.

Preseljene ambulante i kabineti klinike za onkologiju

ČITANJE: 2 minute
klinicki centar
Klinika za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske danas je svoje ambulante i kabinete preselila u novi prostor Poliklinike UKC-a Srpske /Južno krilo/ u prizemlju.

Iz UKC-a Srpske saopšteno je da su preseljene Onkološka prijemna ambulanta, Onkološka specijalistička ambulanta i UZV kabinet.

Došlo je i do promjene kada su u pitanju onkološki konzilijumi, te se u saopštenju navodi da će se onkološki konzilijumi održavati u 12 časova prema predviđenom rasporedu.

Konzilijum za maligne tumore gastrointestinalnog trakta održavaće se svakog ponedjeljka, Konzilijum za maligne tumore različitih lokalizacija svakog utorka, zatim Hemioterapijski konzilijum svakog četvrtka, te Konzilijum za maligne tumore dojke svakog petka.

Mješoviti onkološki konzilijum za regiju glave i vrata održavaće se svakog četvrtka u 9 časova.

Kada je riječ o Klinici za bolesti uha, grla i nosa, od sutra u novim prostorima Poliklinike na prvom spratu počinju sa radom Specijalistička ambulanta, Kabinet za otomikroskopiju, Fonijatrijski kabinet, Rinološki kabinet i Logopedska ambulanta.

Do kraja januara planirano je preseljenje ambulanti i kabineta Klinike za očne bolesti, Klinike za bolesti uha, grla i nosa, Klinike za kardiovaskularne bolesti, cijelog Zavoda za nuklearnu medicinu i bolesti štitne žlijezde i preostalih onkoloških konzilijuma.

Iz UKC Republike Srpske napominju da je ulaz za sve navedene kabinete i ambulante i Zavod za laboratorijsku dijagnostiku za sve pacijente kao i za sanitetska vozila kroz glavni ulaz u Polikliniku UKC Srpske.

Svim korisnicima ovog medicinskog centra na raspolaganju su radnici Službe obezbjeđenja i informatori na Info-pultu kako bi im olakšali kretanje kroz novi objekat.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na broj telefona Info-centra 051/343-000, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Na UKC Republike Srpske /Južno krilo/ u toku je preseljavanje ambulanti iz Centralnog medicinskog bloka i sa lokacije u centru Banjaluke.

(Agencije)