Vijesti 12.07.2016.

Presječen lanac droge između Banjaluke i Trebinja

ČITANJE: 2 minute

Na putu MUP-u RS i Tužilaštvu u akciji “Tranzit” našli su se narko dileri u Banja Luci i Trebinju. Pretreseno je nekoliko stanova, kuća i vozila koja koriste osumnjičeni i u Krajini i u Hercegovini.

U sklopu akcije Tranzit u Banja Luci je danas pretresano osam lokacija. Kako nezvanično saznaje ATV jedna od lokacija nalazi se u banjalučkom naselju Borik, na adresi Knežpoljska jedan.

Policija je u dva grada privela više osoba. Kako ATV nezvanično saznaje u Trebinju su uhapšeni Miljan Koprivica i Spasoja Buha, dileri koji su već osuđeni na tri, odnosno dvije godine zatvora zbog šverca marihuane.

Cilj akcije bio je otkrivanje i razbijanje dilerske mreže koja već duže vrijeme djeluje na području Trebinja i Banjaluke, a sumnjiči se za krijumčarenje opojne droge iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Procjenjuje se da ja na tržištu BiH zahvljujući dilerskoj mreži završilo više od 100 kilograma droge.

“Meta akcije je više od 10 osumnjičenih osoba uglavnom sa područja Banjaluke i nekoliko osoba iz Trebinja. Navedene osobe su pod istragom da su kao organizovana kriminalna grupa duži vremenski period vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga ovisnicima i konzumentima na području Banja Luke, Trebinja i okoline. Te na taj način sticali veliku nezakonitu imovinsku korist”, izjavio je Boris Grubješić, portparol Tužilaštva BiH.

“Zaplijenjeno je 11 kilograma opojne droge skank, veći broj digitalnih vaga, veći broj sim kartica za mobilne telefone, veća količina novca i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela”, rkela je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS.

Privedeni su saslušani u prostorijama MUP-a. Tužilac će odrediti ko će od njih biti sproveden u Tužilaštvo BiH.

(ATV)