Vijesti 30.12.2022.

PRESTIŽNO PRIZNANJE: Profesor banjalučke Gimnazije dobitnik “Zlatne značke”

ČITANJE: 1 minuta

Danilo Kovač, profesor banjalučke Gimnazije i viši asistent Filozofskog fakulteta u Banjaluci, dobitnik je “Zlatne značke” Kulturno-prosvetne zajednice Srbije na prigodnoj svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kako Kovač pojašnjava ovo prestižno priznanje ustanovljeno je davne 1976. godine, a dodjeljuje se za izuzetne rezultate u razvoju kulture i obrazovanja srpskog naroda, prenose Nezavisne.

“Ovo je od velikog značaja za mene jer su, među nosiocima “Zlatne značke” dokazani umjetnici, pedagozi i naučnici iz Srbije i inostranstva, a ja sam jedini ovogodišnji dobitnik iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine”, istakao je on.

Danilo Kovač dodaje kako je realizovao brojne obrazovne projekte, od kojih su mnogi nagrađeni.

Podsjećamo da je nosilac priznanja “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije”, a njegov master rad dobio je nagradu Fondacije “Slobodan S. Begović” dodijeljene na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

“Druge master studije završio sam na Univerzitetskom koledžu u Londonu, boravio sam na višemjesečnim studijskim putovanjima na Univerzitetima Sorbona i Versaj, a trenutno sam doktorand Univerziteta “La Sapienza” u Rimu”, naglasio je on.

(N.S)