Vijesti 29.11.2020.

PRESUDA BANJALUČANINU: Zbog premlaćivanja Keserovićeve, Markoviću tri godine zatvora

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Slobodan Marković (58) osuđen je na tri godine robije u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu jer je drvenom palicom teško povrijedio Biljanu Keserović.

Marković je prethodno u ovom slučaju dva puta bio osuđen na po pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Keserovićeve.

Obje presude je ukinuo Vrhovni sud RS i slučaj vratio na novo suđenje.

Ovaj put po osnovu prekvalifikovane optužnice, umjesto za pokušaj ubistva, Markovića je Sud osudio za nanošenje teške tjelesne povrede.

Prema presudi, Marković je Biljanu Keserović napao 5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži u banjalučkoj Ulici Svetozara Markovića.

Takođe se navodi se da je napad isplaniran te da je optuženi pod točak njenog automobila postavio komad drveta kako ne bi mogla pokrenuti vozilo.

Kada je sišla u garažu ona je bezuspješno pokušavala da krene, pa je izašla iz auta i sagnula se da vidi u čemu je problem.

“Po njenom uzlasku, Marković se iznenada pojavio, napao je i udario u glavu drvenom palicom dugom 73 centimetra, a koja je bila obložena najlonom.

Prilikom udarca je oštećena pala na beton, ali je Marković nastavio da je tuče po glavi i cijelom tijelu, a nakon nekoliko udaraca je podigao i pokušao da ugura u vozilo.

Budući da se ona opirala, nije uspio da je ugura pa je ponovo pala na beton, ali joj je ona stao nogom za vrat i nastavio da je tuče klečeći na njoj”, stoji u optužnici.

Potom je ženu uhvatio za vrat i zavezao joj je platno preko usta da ne bi vikala, ali ga je ona skinula i počela da doziva u pomoć.

Jauke nesrećne žene začule su komšije Nemanja Cigojević i banjalučki advokat Darko Kremenović, a kada su vidjeli Markovića da sjedi na ženi, Cigojević je povikao: “Šta to radiš, čovječe”, pa je krenuo da bježi.

Međutim, oni su potrčali za njim i uspjeli su da ga savladaju te zadrže do dolaska policije.

Nepoznanica u ovom slučaju je ostao motiv napada koji nije preciziran u optužnici i presudi.

(SB/Banjaluka.net)