Vijesti 23.11.2020.

PRESUDA OSNOVNOG SUDA: Davor Dragičević mora platiti Lukaču, Ćulumu i Iliću po 8.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Osnovni sud u Banjaluci donio je prvostepenu, nepravosnažnu presudu kojom se Davor Dragičević obavezuje da zbog klevete isplati po 8.000 KM ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, nekadašnjem načelniku Uprave za organizovani kriminal MUP RS Darki Iliću i nekadašnjem direktoru MUP RS Darki Ćulumu.

Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, oca stradalog 21-godišnjeg mladića Davida radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti, piše N1.

U presudi se navodi kako njih troje su “trpili i dalje trpe duševne bolove, narušena je čast i ugled njih kao i njihovih porodica, te su izloženi konstantnim neprijatnostima i neosnovanim prozivkama”.

“Svaki od tužilaca je porodičan čovjek sa izraženim visokim moralnim i ljudskim kvalitetima. Tužioci su ugledni građani zajednice koji žive i rade, i isti u društvu uživaju ugled istaknutih pojedinaca koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Ovakvim iznošenjem grubih i notornih neistina i direktnih uvreda na račun tužilaca, tuženi je direktno doveo u zabludu građane RS, BiH i šire što mu je vjerovatno i bio cilj”, navodi se u tužbi i presudi, prenosi N1.

Prema ovoj presudi Dragičević ima rok od 30 dana od dana presude da isplati naknadu od po 8.000 KM sa zakonskom zateznom kamatom, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Podsjetimo, Dragičević je u više navrata optužio njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida. David je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta.

Perduv: Nije tačno da je Davoru Dragičeviću presuđeno

Na vijest da je Osnovni sud u Banjaluci donio presudu kojom se Davor Dragičević obavezuje da zbog klevete isplati po 8.000 KM Draganu Lukaču,  Darki Iliću i  Darki Ćulumu, oglasio se i Ozren Perduv iz Pokreta Pravda, koji je ovakve tvrdnje demantovao.

On je za Buku rekao kako nije tačno da je Davoru Dragičeviću presuđeno, već da je prijedlog tužioca takav da se dosudi po 8000 KM za klevetu.

(N.S/ Banjaluka.net)