PRESUDA Užičaninu (26) šest i po godina zatvora zbog razbojništva nad Banjalučaninom (81)

Državljanin Srbije Predrag Ivanović (26) iz Užica osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na šest i po godina zatvora zbog razbojništva nad 81-godišnjim Ostojom Milakovićem iz Kmećana kod Banjaluke koji je brutalno pretučen i opljačkan 6. decembra prošle godine.

U razbojništvu su učestvovali još i tada maloljetni Milija Božić (18), te Lazar Perić (25) protiv kojih je postupak razdvojen i sudiće im se u Srbiji.

U presudi se navodi da je Ivanović zajedno sa Perićem i Božićem 6. decembra prošle godine ušao u kuću Milakovića u Kmećanima u namjeri da ga opljačkaju, jer su saznali da ima novca budući da prima austrijsku penziju.

Do kuće su se dovezli “fijatom 500” i parkirali ga 100 metara dalje. Kuća je bila otključana i po ulasku starca su pretukli i vezali telefonskim kablom. Nakon premetačine, kako se navodi u optužnici, ukrali su 20 austrijskih šilinga i neutvrđen iznos kovanica i pobjegli.

Međutim, starac je tokom suđenja tvrdio da su mu razbojnici ukrali 47 500 evra, odnosno “95 novčanica od po 500 evra”. Zanimljivo je da je Milaković tokom suđenja svjedočio video linkom iz druge prostorije, jer zbog pretrpljenih trauma nije želio da bude u istoj sudnici sa optuženim.

– Napali su me dok sam spavao i napada se ne sjećam. Kada sam došao sebi ležao sam na pločicama i bio krvav, polomljen, a ruke su mi bile vezane. Glava mi je bila u krvi, vilica polomljena, obraz probušen. U kući su polupali sve i fiksni i “džepni” telefon, dok su bravu i kvake polomili. Ukrali su mi novac, koji je bio u tašni, i to 95 novčanica od po 500 evra (47 500 KM), zatim pet milion starih jugoslovenskih dinara. Odneli su mi i sat od pokojnog oca i sat od pokojne supruge, kao i testament i ugovore – istakao je Milaković.

U Okružnom sudu navode da je presudom od Ivanovića oduzeta imovinska korist koju je pribavio krivičnim djelom, ali ne otkrivaju o kojem se iznosu radi. Odlukom suda Ivanoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

(Srpska Cafe)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo