Svijet 24.09.2020.

PRESUDE U CIRIHU: Trojici Srba iz bande “Pink panter” ukupno 18 i po godina zatvora

ČITANJE: 1 minuta

Trojica državljana Srbije, starosti između 39 i 44 godine, koji se dovode u vezu sa ozloglašenom krimi-grupom Pink Panteri, osuđena su u Švajcarskoj na višegodišnje kazne zatvora.

Srbi, čiji identitet nije saopšten, osuđeni su na pet, odnosno šest i sedam i po godina zatvora zbog planiranja pljačke i drugih krivičnih djela.

Sud u Cirihu donio je odluku i da, nakon izvršenja kazne, dvojici bude zabranjen ulazak u zemlje Šengen zone narednih 10 godina, a trećem osuđeniku 15 godina, piše Telegraf.

U pitanju je prvostepena presuda, na koju osuđeni imaju pravu žalbe.

Naime, trojici Srba se na teret stavlja planiranje spektakularne pljačke juvelirnice u Luganu februara 2018. godine.

Oni su uhapšeni neposredno prije nego što su planirali da upadnu u zlataru i iz nje odnesu nakit i satove vredne nekoliko stotina hiljada evra.

Njihov plan je osujećen pošto su policajci uspjeli prethodno da im uđu u trag i ozvuče jedno od vozila koje su koristili, te su tako čuli planove o pljački. Srpske Pantere odala je priča o bezbobrazno visokoj zaradi.

Srbi su juče u sudu negirali sve što im se stavlja na teret, ističući da nije istina da su planirali veliku pljačku u Luganu. Jedan od osuđenih je tvrdio da je u Tićino došao kako bi kupio vozila koje bi kasnije preprodavao u Srbiji.

Pink Panteri vršljaju skoro 15 godina

Članovi ozloglašene grupe Pink Panter su od 2006. godine do danas izveli niz spektakularnih pljački širom svijeta i odnijeli veću količinu skupocenog nakita. Do sada im se na teret stavljaju 24 pljačke, među kojima je i ona u Dubaiju kada su ukrali plen vrijedan 11 miliona.

(SB/banjaluka.net)