Vijesti 08.10.2022.

Pretežno suvi kolovozi, smanjena vidljivost zbog magle

ČITANJE: 3 minute

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Na svim putnim pravcima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar – Nevesinje u dnevnom terminu obustavljen je saobraćaj od Nevesinja do entitetske granice.

Vozila se preusmjeravaju na alternativne putne pravce Nevesinje – Zijemlje – Ruišta – Mostar ili Nevesinje – Berkovići – Stolac – Mostar.

Usporeno, zbog radova, vozi se na dionici auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, te na putevima Banjaluka – Srpske Toplice, Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/, Čelinac – Kotor Varoš, Čelinac – Ukrina, Teslić – Podjezera /entitetska granica/.

Saobraćaj je zbog radova usporen i u tunelima “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta Lapišnica – LJubogošta i “Stambolčić” na putu Pale – Podgrab.

U toku su radovi na putevima Stari Majdan – Banjaluka, Bakračuša – Nevesinje, Prijedor – Stara Rijeka, Prijedor – Kozarac, Srbac – Gornja Vijaka – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice Cara Lazara i magistralnog dionice magistrapnog puta Sokolac – Podromanija, izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik – Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane “Ugljevik”.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na području FBiH na magistralnom putu Bihać – Bosanski Petrovac, dionica Ripač – Dubovsko, zbog radova, biće obustavljen saobraćaj od 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 časova.

Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać – Bosanska Krupa – Krnjeuša – Bosanski Petrovac.

U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na dionici Žitomislići – Počitelj, obustavlja se saobraćaj u terminima od 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova.

Na magistralnom putu Tarčin – Bradina zbogradova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin – Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu “Crnaja” na dionici Konjic – Jablanica u noćnim časovima od 22.00 do 7.00 časova, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

U noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna)

Oznake: saobraćaj