Vijesti 27.11.2017.

Prethodnog vikenda trideset jedna saobraćajka u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Sedam lica je povrijeđeno u trideset jednoj saobraćajnoj nezgodi koje su se prethodnog vikenda desile u Banjaluci, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Na regionalnom putu Čelinac –Dubrave u mjestu Jošavka Gornja, opština Čelinac juče se dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog automobila marke „Reno“ kojim je upravljao S.T.(22) iz Čelinca, a na mjestu suvozača se nalazio D.M.(21) iz Čelinca koji je zbog zadobijenih povreda hospitalizovan u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

U mjestu Crna Rijeka, opština Kotor Varoš, u subotu se dogodila s saobraćajna nezgoda u kojoj je B.P. (25) iz Kotor Varoša upravljajući automobilom marke „Audi“ sletio sa kolovoza. Zbog zadobijenih povreda hospitalizovan je u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Sa ciljem održavanja, ali i poboljšanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja, u vremenu od 22. do 24. novembra realizovana je akcija „Odnos vozač-pješak“ u kojoj je sankcionsano 305 vozača i 288 pješaka zbog počinjenih prekršaja propisanih Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima, a posebno na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode opštim uslovima i stanju na putu uz posebnu pažnju usmjerenu prema pješacima, a pješacima se ukazuje na neophodnost korišćenja obilježenih pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza prilikom prelaska kolovoza, a sve kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

(Srna)