Vijesti 24.07.2020.

Pretresi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, oduzeta droga

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo od ranih jutarnjih sati vrše pretrese na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva u sklopu akcije kodnog naziva „Fenix“.

Trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i 7 pretresa na području Istočnog Sarajevo. Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu izvršenja krivičnih djela prevara, krivotvorenje isprava, utaja i zloupotreba položaja ili ovlašćenja. Izuzeta je određena količina narkotičkih sredstava.

Iz Federalne uprave policije podsjetili su da u sklopu akcije “Fenix” dana 23. jula 2020. godine izvršeni su pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, prenosi Avaz.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Uhapšeni