Vijesti 08.10.2016.

Pretučen u centru Banjaluke, ostao bez vida i još čeka pravdu

ČITANJE: 2 minute

Za Banjalučanina Željka Mušića, prvi januar ove godine ostao je u ružnom sjećanju. Fizički je napadnut dok je u novogodišnjoj noći obezbjeđivao Trg Krajine. Ni dan danas, tvrdi, ne zna ko su osobe koje su mu oduzele vid.

“Njih sedam lica nepoznatih lica su napali na mene i počeli su me udarati bejzbol palicama i tako. Zadobio sam udarac u glavu i izgubio sam vid na jedno oko i drugo mi je upitno, ovo desno. Došla je policija i hitna me odvezla u hitnu i tamo je došla policija i uzela izjavu u hitnoj i poslije toga me niko živ nije obavještavao”, rekao je Željko Mušić za ATV.

Život mu se, priča Mušić, te noći promijenio. Ostali su mu samo česti odlasci doktorima. Najteže je, kroz suze kaže Željko, što je osim vida izgubio i posao.

“Dali su mi da sam nesposoban za posao fizičkog obezbjeđenja, firma nema odgovarajućeg mjesta za mene da me tamo smjeste. Sad ponovo izlazim na komisiju. Trebam ponovo izaći na tu invalidsku komisiju. I eto tako, borba je”, rekao Željko.

Iz policije stiže samo štur odgovor. Ni poslije deset mjeseci, ništa nije jasno.

“Nakon zaprimljene prijave, preduzet je niz operativnih mjera i radnji, radi utvrđivanja postojanja elemenata prekršaja, odnosno krivičnog djela, kao i identifikovanja i pronalaska učinioca. Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, slijedi podnošenje izvještaja nadležnom organu”, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Ljekarski pregledi nisu jeftini, tvrdi Mušić. Odštetu je tražio, ali nije dobio ništa. Ono što se novcem ne može naplatiti, svakako je, kaže, proživljena trauma. I tužna činjenica da mu se ovo desilo na radnom mjestu u centru grada, a pravda još nije zadovoljena.

(ATV)