Politika 05.06.2019.

“PREVAZIĐENA PRAVILA FER-PLEJA” Teslić podržava kandidaturu Milana Miličevića

ČITANJE: 2 minute

Opštinski odbor SDS Teslić podržava kandidaturu Milana Miličevića za stranačkog predsjednika i osuđuje pritiske i kampanju protiv njega, koji dolaze iz pojedinih krugova ove stranke i drugih političkih partija. 

Zamjenik predsjednika Opštinskog odbora SDS Milovan Stanković rekao je večeras na konferenciji za novinare da teslićki SDS čvrsto stoji iza Miličevićeve kandidature za predsjednika SDS, ocijenivši da je kampanja protiv njega tokom unutarstranačkih izbora prešla pravila fer-pleja.

– Naši delegati će sigurno podržati Miličevića. Svih 450 delegata, koliko ih ima Skupština SDS i koji su različitih razmišljanja, pozivam da svoj politički stav prema svim kandidatima, pa i prema Miličeviću, iskažu svojim tajnim glasanjem, a nikako onako kako je to rađeno u posljednjih nekoliko mjeseci – rekao je Stanković.

On kaže da je simptomatično to što su pritisci na teslićki SDS i na njegovog predsjednika Miličevića krenuli neposredno nakon njegove kandidature za lidera stranke. Stanković je poručio da je teslićki SDS godinama jedan od predvodnika stranke prema rezultatima, aktivnostima, prisustvu u javnosti.

Član Izvršnog odbora teslićkog SDS Milan Kasapović osudio je i negirao sve navode pojedinaca i medija kojima se omalovažava, ponižava i vrijeđa teslićki Opštinski odbor kao izdajnički.

– Zahtijevamo da se prestane sa hajkom na teslićki Opštinski odbor i na našeg kandidata za predsjednika SDS – rekao je Kasapović.

On je poručio da oni koji unutar SDS svoju poziciju grade na negativnoj kampanji ne misle dobro ovoj stranci, te da umjesto na stabilizaciji rade na njenom urušavanju.

Opštinski odbor SDS Teslić u svojim zaključcima podsjetio na nedavni uspjeh stranke kada građani nisu podržali opoziv načelnika opštine Milana Miličevića, koji je pokrenuo lokalni SNSD sa koalicionim partijama.

– Opštinski odbor SDS Teslić bez obzira na ishod unutarstranačkih izbora, poštovaće kao i do sada program i politiku i sve organe stranke i odluke koje oni donose, te kao i uvijek insistirati i raditi na jedinstvu unutar SDS – navodi se u zaključku Opštinskog odbora SDS Teslić.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik teslićkog SDS Milan Miličević.

(Srna)