Magazin 23.11.2018.

PREVENCIJA MALOLJETNIČKOG PRESTUPNIŠTVA Premijera predstave “E, moj vaspitaču”

ČITANJE: 1 minuta

Centar modernih znanja u okviru projekta pod nazivom „Ipak smo mi samo djeca“, koji je podržan od strane Gradske uprave grada Banja Luke, realizovaće predstavu pod nazivom „E, moj vaspitaču“.

Premijerno izvođenje predstave zakazano je za 28. novembar, u Domu omladine, s početkom u 18.30 časova.

Predstavu igraju glumci DIS pozorišta, a u okviru multimedijalnog dijela predstave pojavljuju se i štićenici Vaspitno-popravnog doma Banja Luka.

„Sveukupni cilj projekta jeste prevencija učenika osnovnih škola o maloljetničkom prestupništvu. Sagledavanjem životnih priča bivših štićenika vaspitno popravnog doma u ovoj predstavi pomoći će učenicima da razumiju kuda ih pogrešan put može odvesti i koje su posljedice takvog ponašanja. Jačanje protektivnih faktora kod učenika kroz percepciju ove predstave u vidu formiranja društveno prihvatljivih stavova pomoći će istim u prevenciji ovog društvenog problema“, saopštili su iz centra.

Naime, riječ je projektu koji ima za cilj što uspješniju prevenciju i resocijalizaciju maloljetnih prestupnika. Želja nam je da kroz predstavu pošaljemo jasnu poruku koliko su prijateljstvo i ispravne društvene vrijednosti značajne za pravilno odrastanje djece – izjavio je prof.dr Nebojša Macanović po čijoj je ideji ova predstava i nastala.

Predstavu je režirao Novica Bogdanović direktor DIS pozorišta.