Vijesti 05.04.2017.

Preventivnim djelovanjem smanjen broj sporova

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske sa sjedištem u Banjaluci primio je prošle godine 8.257 predmeta, a riješio 12.029, navodi se u informaciji o radu Pravobranilaštva.

U dokumentu koji će se danas naći na dnevnom redu sjednice Skupštine grada navodi se da je prošle godine smanjen ukupan broj predmeta.

– Na početku godine zatekli smo 22.664 predmeta, čiji je ukupan broj sa novim 30.921, dok su na kraju godine ostala 18.892 nezavršena predmeta – navodi se u informaciji.

Dodato je da se Pravobranilaštvo susreće sa predmetima koji su od velikog značaja za ostvarenje imovinskih prava.

– Preventivnim djelovanjem smanjuje se broj sporova pred sudovima, a istovremeno se obezbjeđuje zaštita imovine – navedeno je u informaciji.

Pravobranilaštvo RS, kao zastupnik grada po zakonu, primilo je prošle godine 2.708 predmeta, a u radu je ukupno bilo 8.065 predmeta od kojih je završeno 3.686.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da ima nekoliko predmeta o kojima postoji različito mišljenje i primjedbe na rad Pravobranilaštva.

– Vidjeli smo da je došlo do ostavki na mjesto pravobranioca i zamjenika pravobranioca i očekujemo bolju saradnju – kazao je Radojičić.

(Glas)