Vijesti 11.05.2019.

Preventivno očišćeno više kanala na širem području grada

ČITANJE: 1 minuta

Gradska mehanizacija izvršila je preventivna čišćenja više kanala na širem gradskom području, u okviru priprema za najavljene, obilne padavine koje nas očekuju od 12. do 15. maja.

Po nalogu gradskog Štaba za vanredne situacije, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, preventivno su očišćeni odvodni kanali na području Zalužana, Kuljana i Česme. Ove aktivnosti biće nastavljene danas i sutra, a na raspolaganje je stavljena sva raspoloživa mehanizacija.

Istovremeno, Civila zaštita stavljena je u stanje pune pripravnosti, a već se preduzima niz mjera koje imaju za cilj adekvatnu pripremu za najavljene padavine.

Ulica Nenada Kostića

U stalnom su obilasku terena, a posebna komunikacija odvija se i sa rukovodstvom hidroelektrane „Bočac“, s obzirom na značaj njihove akumulacije na vodostaj Vrbasa.

Štab je pozvao i građane da u narednim danima prate upozorenja nadležnih organa, te im preporučio da obave preventivne aktivnosti u granicima svojih mogućnosti.

XVIII Kuljanska ulica

Izvještaje o vodostaju rijeka možete pratiti na internet stranici Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, na linku: https://rhmzrs.com/hidrologija/bilten/