Vijesti 26.01.2016.

Prevoznici nude kartu jeftiniju za 20 feninga

ČITANJE: 1 minuta
gradski autobus
Karta u banjalučkom gradskom i prigradskom prevozu još nije pojeftinila. Prevoznici su gradskim vlastima ponudili smanjenje svih cijena karata za 20 feninga. Goran Starčević, zastupnik prevoznika, tvrdi da nema govora o prijedlogu cijene karata od 1,30 KM.

– Ako potpišemo da je ekonomski isplativo ono što sigurno nije ekonomski isplativo, mi smo onda završili svu priču o budućoj subvenciji, jer smo time onda priznali da radimo ekonomski isplativo. Što apsolutno nije tačno- rekao je Goran Starčević iz Udruženje saobraćaja i veza Privredne komore RS.

Karta od 1,30 KM prijedlog je Gradske uprave. Iako im je stigla ponuda prevoznika, na nju još nisu odgovorili. Zaprijetili su raskidanjem ugovora ako se cijene karata ne snize, ali i osnivanjem gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prevoznici su jutros Gradskoj upravi uputili prijedlog cjenovnika po kome bi karta za jednu vožnju trebalo da košta 1,40 KM. Iako su danima samo o cijenama i pričali, gradski oci o tome danas – ni riječi. Odluku će, kažu, donijeti sutra.

Prevoznici se nadaju novom sastanku sa nadležnima. Iz Gradske uprave poručuju – pregovora više neće biti. Tvrde da svi njihovi argumenti o gubicima padaju u vodu, i da će novim cijenama prevoznici morati da se prilagode.

(Atv)