Vijesti 04.07.2022.

Prevoznici sutra sa ministrom Nedeljkom Ćorićem

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici prevoznika u Republici Srpskoj sutra će imati sastanak sa Nedeljkom Ćorićem, ministrom saobraćaja i veza RS, potvrdio je za “Nezavisne novine” Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS.

Grbić je naveo da će sastanak biti održan sutra u 13 časova, te da će sutra znati da li će ovom sastanku prisustvovati Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Istakao je da će od nadležnih tražiti da se ispune zahtjevi koje su i ranije imali.

“Najvažnije je pitanje goriva, bilo to u obliku subvencija, bilo to ukidanje akciza na gorivo ili limitiranje cijene”, naveo je Grbić.

Dodao je da je drugi zahtjev, koji već godinama imaju prevoznici, onaj u vezi uslova na carinskim terminalima na graničnim prelazima.

“Kada bi se procesi na graničnim prelazima ubrzali onda se ne čeka po dva ili tri dana da se roba ocarini. Kada su ovako velike vrućine prevoznici imaju problema, jer recimo na graničnom prelazu Gradiška nemaju čak ni toalet”, rekao je Grbić.

Naveo je da je teško tvrditi da li će nadležni imati sluha za njihove probleme, ali da, ako su ih pozvali na sastanak, vjerovatno će zajedno tražiti neko kompromisno rješenje.

Podsjećamo da su prevoznici jutros u znak protesta zbog previsokih cijena goriva odlučili da parkiraju svoje kamione, bojkotuju točenje goriva na benzinskih pumpama, te da ne idu na utovar robe.

(N.S)