Sport 05.06.2019.

PREZADOVOLJNI SEZONOM: Željezničar iz Predgrađa spreman da se bori i za viši rang

ČITANJE: 3 minute

Najprijatnije iznenađenje Prve fudbalske lige Republike Srpske je banjalučki Željezničar. Oni su u ovoj sezoni pokupili sve simpatije ljubitelja fudbala.

Iako najmlađa ekipa u takmičenju, četa Zorana Ćurguza ostvarila je sjajne rezultate i da pri tome afirmisala nekoliko veoma talentovanih fudbalera za koje su interesovanje pokazali klubovi i van BIH.

– Ovo je rezultat sjajnog rada. Od poraza od Borca u 12. kolu imamo sjajnu seriju od 9 vezanih pobjeda na našem stadionu. Igramo lijep, moderan i veoma efikasan fudbal o čemu svjedoči broj golova i činjenica da su u našim redovima dva najbolja strijelca lige uz Sašu Kajkuta iz Borca. Svakako da je bilo skeptika na startu lige, gdje su nas vidjeli kao kandidata za ispadanje, ali momci su pokazali karakter, vjeru u sebe i to se pokazalo na terenu. U svaki meč ulazimo sa željom da pobjedimo, a momci su veoma vrijedni. Slušaju i svakim treningom i utakmicom dodatno napreduju – istakao je Zoran Ćurguz.

Najveći izazov za klub tek slijedi jer su dobre partije privukle pažnju brojnih ekipa koje žele da odvedu talentovane igrače.

– Možda je ovaj rezultat došao prerano za klub, ali su mladići pokazali da mogu da igraju značajnu ulogu u šampionatu Republike Srpske. Volio bih da možemo sačuvati ekipu pa da narednih sezona napadnemo čak i vrh. Ovi momci su skrenuli pažnju na sebe, tokom sezone gledali su ih brojni menadžeri i to ne samo iz BIH, već i iz Evrope. Siguran sam da neće otići tek tako već samo u veće i kvalitetnije klubove. Ako takvih ponuda ne bude onda će ostati u Željezničaru jer im ovaj klub nudi najbolje uslove i minutažu za dalje napredovanje. Kod nas znaju da nemaju taj pritisak već da je cilj kluba samo da ih dodatno afirmiše. Ove sezone su dobili premije za vezane uspjehe a uz još jednog sponzora ova ekipa bi sigurno bila kandidat za vrh lige Republike Srpske – dodao je Ćurguz.

Željezničar je pogodio i sa iskusnijim igračima. U ovoj sezoni su Avdukić, Milanović i Kuzmanović svojim iskustvom mnogo pomogli mladićima.

– Milanović je zaista puno pomogao način mladim momcima. Ekipa je protiv Borca napravila 14 uspješnih ofsajda i to pokazuje koliko je napredovala. On je trebao nama, a i mi njemu i mislim da je ovo zaista bilo na obostranu korist. Ostavio je Milanović sjajan utisak u klubu i vjerujem da će u nastavku karijere biti još bolji. Koji klub ga angažuje sigurno da neće pogriješiti. Ovo je i za nas odlična preporuka. O Asmiru Avdukiću ne treba trošiti riječi koliko nam je značio. Siguran na golu, mnogo je značio mladim fudbalerima na terenu ali i u svlačionici. Tu je svakako i Kuzmanović koji je odigrao odličnu sezonu i zaista zaslužio da naredne sezone pronađe jači klub – rekao je Ćurguz.

(Srpskainfo)