Vijesti 01.12.2020.

PRIČA O SLOZI I LJUDIMA DOBROG SRCA: Komšije i humanitaraci Ljubojevićima sagradili novi dom

ČITANJE: 2 minute

Udruženim snagama komšija i humanitaraca, tročlana porodica Ljubojević sa Krčmarica, koja je prije tri mjeseca izgubila kuću u požaru, uskoro bi trebalo da se useli u novi dom.

Sin vlasnika kuće Srđan Ljubojević rekao je za “Glas Srpske” da je na objektu urađen krov te da ih sada očekuje druga faza, koja obuhvata unutrašnje radove.

Dodao je da poslije toga slijedi malterisanje kuće te postavljanje stolarije, za koje je takođe prikupljen novac.

Požar je izbio 5. septembra u četiri ujutro, u samo nekoliko minuta njihov dom je pretvoren u buktinju. Ostali su bez svega, osim odjeće koju su imali na sebi.

“Ostali smo bukvalno bez ičega, namještaj, odjeća, lična dokumenta, sve je nestalo u požaru. Otac je pokušao da ugasi vatru i spasi stvari, ali je zadobio opekotine drugog stepena”, rekao je Srđan.

Oduševljen je zalaganjem i dobrom voljom komšija, kolega i prijatelja koji su pravi primjer složnosti.

“Odmah ujutro su nam u pomoć pristigli svi pa smo za dan uz pomoć bagera iz sela uspjeli očistiti garež, da bi mogla biti urađena nova ploča. Pomoć nije izostala ni kada smo počeli zidati kuću, svi su dobrovoljno radili”, prisjetio se Srđan.

Njegovu priču o slozi i ljudima dobrog srca potvrdio je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma Miladin Maličević, koji je jedan od organizatora ove akcije.

On je istakao da je vjerovao u humanost komšija, ali da je ovoliki odziv iznad svih očekivanja.

“Već prvi dan sam počeo da dobijam pozive ljudi koji žele da pomognu. Ostao sam zatečen kada me je nazvao čovjek iz Gračanice u FBiH i donirao dio krovne konstrukcije”, kazao je Maličević.

Dodao je da je ova akcija ujedinila ljude širom svijeta.

“Vjerujte, i sada se naježim kada pričam o tome. Banjalučanka koja živi u Kanadi poslala je 500 dolara pomoći koje je sakupilo udruženje tamošnjih Srba. Komšije su pristizale, donosile hranu i odjeću, a mnogi su zasukali rukave i pomogli da Ljubojevići ponovo dobiju krov nad glavom”, dodao je Maličević.

Miladin Maličević rekao je da je grupa komšija išla od kuće do kuće i sakupljala dobrovoljne priloge.

“Ako bismo nekoga slučajno preskočili jer živi dalje, sam nam se javljao i donosio prilog. Zahvalan sam svim ljudima”, istakao je Maličević.

(N.S/ Banjaluka.net)