Region 07.12.2020.

PRIHVAĆENA KANDIDATURA: Vučićeva SNS domaćin skupštine evropskih konzervativaca

ČITANJE: 1 minuta

Internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke (SNS) i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na video sastanku Političke skupštine Evropske narodne partije (EPP), na kojem je prihvaćena kandidatura SNS za organizaciju jedne od političkih skupština EPP tokom 2021/2022. godine, saopštila je SNS.

Kako se navodi, datum će biti preciziran u zavisnosti od razvoja situacije sa krizom izazvanom pandemijom kovid-19.

Na sastanku je razgovarano o agendi, ključnim temama i podnetim kandidatura za domaćina predstojećeg Kongresa EPP koji će biti održan krajem 2021. godine, kao i o najvažnijim aktuelnostima iz domena evropske politike.

Jedna od tema sastanka ticala se i mera koje se na nivou Evrope preduzimaju u borbi protiv kovid-19 pandemije, te je u tom smislu naglašeno da se partijska porodica EPP pokazala kao deo rešenja i efikasno doprinela ublažavanju posledica zdravstvene krize na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou.

Jadranka Joksimović je podvukla da bi u rešavanju ključnih izazova sa kojima se danas suočava čitav svet, Evropa trebalo da teži otpornijoj i prema budućnosti orijentisanoj politici.

„EPP se oduvek zalagao i borio za jaku Evropu koja se oslanja na zajednicu, naročito tokom kriznih vremena kao što je kriza izazvana pandemijom kovid-19“, navela je Joksimović i dodala da će SNS nastaviti da bude konstruktivan partner i u ovoj borbi, jer samo zajednički rad znači bolju odbranu naših vrednosti i interesa naših građana.

(Agencije)