Sport 22.02.2016.

Prihvaćena ostavka direktora RK Borac m:tel

ČITANJE: 2 minute
vladimir brankovic
Direktor rukometnog kluba Borac m:tel, Vladimir Branković kao i trener kluba Boris Dvoršek ponudili uu ostavke na funkcije zbog loših rezulatat kluba, Uprava je prihvatila ostavku Brankovića dok je odbila Dvoršekovu.

Povodom aktuelnih dešavanja u redovima aktuelnog šampiona BiH, Uprava kluba se u danas oglasila saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

-Povodom aktuelnih dešavanja u RK Borac m:tel, prouzrokovanih neočekivano lošim rezultatima u SEHA Gazprom ligi, koja su od različitih medija različito interpretirana Uprava kluba ima obavezu da informiše javnost o novonastaloj situaciji. Naime, nakon utakmice i ubjedljivog poraza od RK Vojvodina, koja je odigrana minulog vikenda u Banjaluci, trener Borca m:tel, Boris Dvoršek, ponudio je ostavku Upravnom odboru kluba zbog loših rezultata u proteklom periodu. S obzirom na veličinu i ugled koji RK Borac m:tel ima, stav Uprave je da ne donosi ishitrene odluke, već će o ostavci trenera i daljim koracima raspravljati na sjednici Upravnog odbora koja će biti održana u narednih 10-ak dana, kako bi svi članovi UO bili prisutni. Na ovoj sjednici članovi UO raspravljaće i o odnosu igrača prema igri i dresu koji nose, te se ne isključuje mogućnost da sa pojedinim rukometašima bude odmah raskinut ugovor, ali i iskorišteni drugi vidovi sankcija predviđeni Pravilnikom o kategorizaciji, naknadama, nagradama i kaznama igrača i stručnog štaba. Do tada, trener, Boris Dvoršek, obavljaće svoju funkciju maksimalno ozbiljno i odgovorno, što Uprava zahtijeva i od njega. Osim toga, Uprava kluba ovim putem izražava nezadovoljstvo ostvarenim rezultatima, a s tim u vezi, direktor kluba, Vladimir Branković, iz moralnih razloga stavio je svoj mandat na raspolaganje članovima Upravnog odbora, o kojoj će se, takođe, raspravljati na narednoj sjednici. Prioritetni cilj RK Borac m:tel ostaje osvajanje Prvenstva i Kupa Bosne i Hercegovine, prema čemu su usmjerene sve aktivnosti. Uprava kluba, još jednom, želi napomenuti da je u ovoj sezoni urađeno mnogo posla na stabilizaciji RK Borac m:tel, zbog čega su svjesno žrtvovani pojedini rezultati, kako bi se za sljedeću sezonu stvorili još bolji uslovi za funkcionisanje kluba. O svim narednim koracima i aktivnostima Upravnog odbora, javnost će biti blagovremeno informisana – stoji saopštenju Uprave RK Borac m:tel.

Podsjećamo, rukometaši Borca su u subotu poraženi od Vojvodine, što je 13. poraz Banjalučana u SEHA ligi ove sezone.

(NN)