Sport 07.09.2018.

PRIJATELJSKI MEČ Odbojkašice Srbije dočekuju selekciju Bugarske u prijateljskoj utakmici u banjalučkom “Boriku”

ČITANJE: 1 minuta

Odbojkašice Srbije dočekuju selekciju Bugarske u prijateljskoj utakmici u banjalučkom “Boriku” u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Srbija je po prvi put domaćin u jednoj utakmici u Republici Srpskoj!

Kapitenka Srpkinja Maja Ognjenović je u najavi utakmice u banjalučkoj dvorani istakla da je ponekad “neprijatno, koliko su ljudi prijatni i gostoprimljivi prema odbojkašicama Srbije” i da će im se pokušati odužati pobjedom nad Bugarskom iako u ovom fazi priprema su “teške i noge i ruke”.

S druge strane, iz bugarskog tima su takođe prezadovoljni prijemom u Banjaluci i što će odmjeriti snage sa Srbijom, jednom od najboljih svjetskih ekipa.

Utakmici u Banjaluci prisustvuju mnogo poznate “face” iz svijeta odbojke i sporta uopšte, između ostalih tu je i nekadašnji reprezentativac i prvi potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković, kao i proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović.

Prije početka meča u 17 časova i intoniranja himni, održan je minut ćutanja za preminulog bokserskog šampiona Marijana Beneša, koji je u petak sahranjen u Banjaluci.

(Mondo)